05.10.2022

2022 Yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferans Programı Gerçekleştirildi

Ulus İlçe Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 5 Ekim Çarşamba günü, saat 14:00'te, Ulus Doğa Park Otel salonunda "Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi.
Programa; Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık KILIÇ, Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, İlçe Müftü Vekili Turgay Bayram, ilçe daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
İlçemiz Merkez Ulu Camii görevlisi Mehmet Ceylan'ın sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Bartın Merkez Aşağı Yeni Camii İmam-Hatibi Feridun Gök'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftü Vekili Turgay Bayram; programın gerçekleştirilmesi için desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımıza, Ulus Doğa Park Otel salonunun program için Müftülüğümüze tahsis edilmesi ve programın sonunda gelen katılımcılara ikramda bulunulmasına vesile olan Ulus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun ve belediye çalışanlarına, emeği geçen tüm görevlilerimize ve katılımcılara teşekkür etti. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin selamlama konuşmasını gerçekleştirdi. Kaymakam Kılıç konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak: “Camilerimiz, insanımızın manevi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır.
Okunan bir ezan ile ya da bir sala ile toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin, harekete geçmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; cami içi vazifelerinin yanında, bulundukları muhitte aydınlatıcı, yol gösterici, uzlaştırıcı, bütünleştirici, çözüm üretici, devlet millet arasındaki bağlayıcı köprü vazifesini yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstlenmişlerdir.
Bu kapsamda her yıl 1- 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın İlçemiz, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimize sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.” dedi.
Ulus Merkez Şehit Mustafa Kemal Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri sahneye gelerek Kırk Yaşındasın adlı şiiri okudular.
Hafta ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin'in konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferansa geçildi. Konferans sonrası Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin'e teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri ve lise öğrencileri arasında çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren personele ve öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilerek program sona erdi.