28.11.2017

İlçe Müftümüzün Mevlid Kandili Mesajı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber’in (s.a.v) 29 Kasım 2017 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olduğu için Mevlid-i Nebi gecesi olarak idrak edilecektir. “Dünya neye sahipse onun vergisidir hep, Medyun ona cemiyyeti, medyun ona ferdi, Medyun O masuma bütün bir beşeriyyet, Ya Rab, bizi mahşerde bu ikrar ile haşret.” Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un da mısralarında belirttiği gibi insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkışında, katılaşmış kalplerin yumuşamasında büyük bir öneme sahip olan bu mübarek geceye ulaşmanın bahtiyarlığını yaşamaktayız.

Tarih boyunca Müslümanlar, Peygamberimizin dünyayı teşriflerini çeşitli etkinliklerle ihya etmiş; Peygamber sevgisini canından aziz bilen milletimizde asırlardır Mevlid-i Nebi’yi evlerinde, camilerde, salonlarda ve birçok mekanda coşku ve muhabbetle yad etmiştir. Bu yıldan itibaren de programlar tüm haftayı kapsayacak şekilde hazırlanmış ve daha coşkulu ve anlamlı etkinlikler yapılması hedeflenmiştir. Bu münasebetle Ulus İlçe Müftülüğümüzce 29 Kasım Çarşamba günü yatsı namazını müteakip Ulus Merkez Ulu Camii ve belde merkez camileri başta olmak üzere tüm camilerimizde Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif programları yapılacaktır. Ayrıca Cuma günü vaazlarda “Hz. Peygamber’in Örnekliği” konusu anlatılacak ve Cumartesi günü Abdipaşa Merkez Camii’nde Sabah Namazı programı icra edilecektir. Her zaman olduğu gibi Ulus’ta ikamet eden din kardeşlerimizin programlarımıza katılımı bizleri bahtiyar edecektir.

Kendi hayatımızdan başlayarak bütün insanlığın huzuru için çalışmanın, Hz. Peygamber’in getirdiği şefkat, merhamet ve güzel ahlakı yeryüzünün bütün köşelerine yaymanın, Peygamberimize muhabbetin neticesi ve onu sevmenin en büyük tezahürü olduğunu göz önünde bulundurarak bu yılki Mevlid Kandili’ni bu duyguların muhasebesi ile geçirebilmemizi diler, Ulus başta olmak üzere bütün İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.

Murat OKUYAR

İlçe Müftüsü