07.03.2019

İl Müftü Vekili Hulusi Güner'in 3 Aylar Mesajı

Allah-u Teâlâ’nın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak-sağanak yağdığı mübarek üç aylara, 7 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece bir kez daha ulaşmanın huzur ve bahtiyarlığını yaşayacağız.

Kirlenen gönüllerimizin ibadet, tövbe ve tefekkürle arınacağı müstesna bir zaman dilimine giriyoruz. Hata ve günahlarımızdan pişman olduğumuz, tövbe ve istiğfar ettiğimiz, farzların yanında nafile ibadet ve sadakalarla Rabbimize daha fazla yöneldiğimiz bu mübarek günlere ulaştıran Rabbimize şükürler olsun.

Recep, Şaban ve Ramazan ayları, gecesiyle gündüzüyle, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara daha fazla özen gösterme, nafileleri çoğaltma, hata ve günahlardan temizlenip uzaklaşma günleridir. Bu mübarek aylar Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırır. İlahi lütuf ve ikramların biz müminlere sair zamanlardan kat kat fazla bahşedildiği bu mübarek günler ve geceleri Rabbimize daha fazla yakınlaşmak, kulluğumuzu, takvamızı, ihlâs ve samimiyetimizi artırmak için önemli fırsatlar olarak değerlendirelim.

İdrak edeceğimiz mübarek Üç Aylar, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize, gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmalıdır. Aramızdaki çekişmeleri, tefrika ve ihtilafları, şahsî menfaat hesaplarını, basit düşünce farklılıklarını bertaraf etmeli; her zamandan daha çok muhtaç olduğumuz ve Yüce Dinimizin bizden ısrarla istediği, barış, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, insanî ve ahlakî meziyetlerin yeniden yeşermesini sağlamalıdır.

Bu vesileyle bütün Müslümanların Üç Aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik eder, Cenab-ı Hak’tan hayırlara ve mutluluklara vesile olmasını temenni ederim.

Hulusi GÜNER

İl Müftü V.