15.05.2018

D.İ.B Müşaviri Belgin KONARILI Bartın'da

Bartın Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 11 Mayıs 2018 tarihinde   “Aile Haftası’’ olması münasebetiyle Cuma günü Bartın İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda bir konferans düzenledi. Konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI katıldı. İl Müftü Vekili İhsan YAZICIOL, Şube Müdürü Mahmut SEMİZ, vaizler ve Kur’an Kursu öğreticilerinin katıldığı program İl Müftü Vekili İhsan YAZICIOL ’un açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Belgin KONARILI katılımcılara “Adalet ve İhsan Bağlamında Aile’’ konulu konferans verdi.

Konuşmasında çok önemli noktalara değinen KONARILI ; “İnsanoğlu dünyaya bir aile olarak gelmiştir. Aile kalabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz bazı hususlar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz; Birbirimizi sevmek ve birbirimize merhamet etmek, birbirimize ilgi göstermek, birbirimizde huzur bulmak ve huzur vermek, ülfet ve samimiyet, eşler arasında sadakat ve dürüstlük, iffet ve mahremiyet, sabır ve sükûnet. Bütün bunları önce kendimiz özümseyip sonra aile bireyleri arasında uygulayarak aile mutluluğuna katkıda bulunabiliriz.  En çok nazar aile mutluluğuna değer.  Mutlu anlarınızı sosyal medyada paylaşmayın, muhabbetli anlarınızı ifşa etmeyin.” dedi.

Aile büyüklerine ve ailedeki çocuklara karşı sorumluluklarımıza da değinen KONARILI “İyi ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak ebeveynler olarak öncelikle kendi hal ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz. Davranışlarımızda samimiyete ve duaya çok ihtiyacımız var” diyerek konuşmasını bitirdi.

KONARILI’nın konuşmasının ardından İl Müftü Vekili İhsan YAZICIOL konferanstan son derece memnun olduklarını ve çok verimli geçtiğini söyleyerek teşekkürlerini iletti. YAZICIOL ’un KONARILI ’ya hediye takdimi ile program sona erdi.