23.03.2017

ADRB Tarafından "Asrı Saadetten Bilge Kadın Örnekleri" Konulu Konferans

Bartın Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “8 Mart Dünya Kadınlar günü” münasebetiyle “Asrı Saadetten Bilge Kadın Örnekleri” konulu program düzenledi.

Kaynarca Fatih Kur’an Kursu’nda düzenlenen programa Kur’an Kursu öğreticilerinin yanı sıra öğrenciler ve davetliler katıldı.

Hafızlık yapan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve güzel ilahileri ile başlayan programda, Bartın İl Müftülüğü Vaizi Feryal Çolak, Asrı Saadette yaşamış yedi sahabî annemizin hayatlarından kısa örnekler vererek onların halen günümüze ışık tutmaya devam ettiğini söyledi.

İl Müftülüğü Vaizi Çolak; güvenilir liman ve saliha eş Hz. Hatice, Hz. Peygamberin (s.a.s.) talebesi ve müminlerin hocası Hz. Aişe, sadaka vermede ve ibadette zirve yapan Hz. Zeynep,  teslimiyet, infak ve tesettürün en güzel örneği Hz. Fatıma, evlat yetiştirme ve eş seçiminde örnek Hz. Ümmü Süleym,  sabır, dua ve dirayet örneği Hz. Ümmü Seleme,  Allah rızası için kendisini hizmet etmeye adayan Hz. Ümmü Mihcen olmak üzere yedi hanım sahabiyi günümüzde rol model almamız gerektiğini belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

Kadınlar günü kutlama yapılacak bir gün değildir; aksine 1857 yılında grev yapan kadınların fabrikada çıkan yangın sonucu ölmeleri ile ilgili bir anma günüdür. Önemli olan kadın ya da erkek olmak değil insan olabilmek ve insan kalabilmektir diyerek sözlerini tamamladı.

Program hanımlar için hazırlanan ikram ile sona erdi.