02.12.2022

Kazakistan uyruklu genç Müslüman oldu

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Ömer Keskin, İslam dininin temel esaslarını dair bilgiler verdi.

Merasimde konuşan Müftü Keskin, "Allah'ın lütfu ve kendi iradesiyle İslam'ı tercih eden Daurenbek’i ve onun Müslüman olmasına vesile olanları tebrik ediyorum. İslam dinini araştırıp özgür iradesiyle Müslümanlığı seçen Daurenbek şu andan itibaren hayatında tertemiz bir sayfa açtı, dünyadaki tüm Müslümanların ve bizlerin kardeşi oldu. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin, aramıza hoş geldin." dedi.

Daurenbek’in Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından birlikte yapılan dua sonrası Müftü Keskin, Daurenbek’e "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur'an-ı Kerim ve ‘’Neden Müslüman Oldum? İhtida Öyküleri’’ ile ‘’Dinim İslam’’ isimli kitapları hediye etti.