23.05.2022

Bartın Merkez Cami ve Külliyesi’nin temeli dualarla atıldı

Bartın'da şehir merkezinde bulunan camilerin özel günler, cenaze namazları ve Cuma namazlarında artan şehir nüfusunun da etkisiyle yetersiz kalması sebebiyle, hem camii hem de sosyal alan çeşitliliği olan, 5 bin kişi kapasiteli Merkez Camii ve Külliyesinin uzun ve ayrıntılı bir planlama sonrası yapımına karar verilmişti.

Bu kapsamda Bartın İl Müftülüğü koordinesinde şehir merkezinde inşa edilecek Merkez Camii ve Külliyesi için temel atma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Ezan Okuma Türkiye Birincisi Mehmet Erarabacı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile devam etti.

İl Müftüsü Abdülcelil Çakar tarafından yapılan açılış konuşması sonrası, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan birer konuşma yaptılar.

Kurban kesilmesi ve Emekli İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından yapılan duanın ardından Bartın Merkez Camii ve Külliyesi’nin temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, önceki dönem İl Müftüsü Mahmut Gündüz, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.