27.04.2022

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

İl Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın Kadir Gecesi Mesajı

27 Nisan 2022 Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize hamd ü senalar ediyor, mümin kardeşlerimizin ve bütün İslam âleminin Kadir Gecesini gönülden tebrik ediyorum.

Rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah Kadir gecesinin; bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu, bir esenlik ve selam gecesi olduğunu bizlere haber vermektedir.

Kadir gecesinin en önemli özelliği, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır.

Her mü’minin en önemli, en öncelikli görevi Kur’an’ı en güzel şekilde okumak, onu doğru şekilde anlamak, en iyi şekilde yaşamak ve onun hayat veren ilkelerini en uygun yöntemle bütün dünyaya tanıtmaktır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece, “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir

Bu gecede bütün günahlarımıza tevbe ederek bir daha aynı hatalara düşmemek azmi ve bilinciyle Yüce Rabbimizden af dileyelim. Başta ana-babamız olmak üzere bütün müminler için, bütün insanlık için içten ve samimi dualar edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Abdülcelil ÇAKAR

İl Müftüsü