11.05.2016

Bartın Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 'Anneler Günü' Programı Düzenledi

Bartın Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen anneler günü programı Belediye Sosyal Tesislerinde 6 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi. Aziz şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program öncelikle ilimizin geçen haftaki şehitlerimize ve tüm şehit annelerine ithaf edildi. Program il müftümüz Mahmut Gündüz’ün açılış konuşması ile başladı. Tüm annelerin anneler gününü kutlayan müftümüz “analar olmazsa olmaz, yalnız babalar da önemli.” diyerek dinleyicilere tebessüm ettirdi.

Program Ankara il vaizi Ayşe Karabacak hanımefendinin "Müminlerin Anneleri" konulu konuşması ile devam etti.  Ayşe Karabacak konuşmasında ashabı güzinden örnekler verdi. Sad bin ebi Vakkas, Ebu Hureyre, Esma binti Ebi Bekir’den örneklerinden hareketle “kişinin annesi Müslüman olmasa dahi kendisine sıkıntılar dahi çıkarsa onlara iyilik etmeli gönüllerini hoş tutmalıdır” dedi. Ayrıca “anne babalarımız için gıyabında dua ettiğimiz gibi onların yüzlerine karşı da dualar etmeli, onlara hürmet ve ikramda kusur etmemeliyiz” dedi.

Anneliğin çocuğun doğumundan 20 yıl önce başlayacağını ifade eden Karabacak: “Bir insan iyi insan yetiştirmek istiyorsa önce kendini yetiştirmelidir. Çocuklar görerek öğrenir ve anne babalarının söylediklerini değil yaptıklarını yaparlar.” dedi.

Anneliğin çocuğu doğurmak yedirmek ve giydirmekten ibaret olmadığını; asıl sorumluluğun onu güzel bir insan olarak yetiştirmek olduğunu ifade etti. Çocuklarımıza en öfkeli anlarda bile dualar etmemiz gerektiğini söyleyen Karabacak özellikle cami ve mescitlerde çocukların azarlanmamasını istedi ve onlara karşı güler yüzlü olmanın önemine değindi.

Kuran kursu öğreticilerinin hazırladığı ilahiler ve şiirlerle süslü güzel bir gösteri ile devam eden program, Kaynarca Fatih Kur’an Kursu yöneticisi İ.Şeyma Gökçen’in Ankara İl Vaizi Ayşe Karabacak’a hediye takdimi ile son buldu.