09.06.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” İl finali düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” İl finali Düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından 20 Mayıs 2021 tarihinde Erkek Din Görevlileri arasında "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları” İl finali düzenlendi.

Erkek din görevlileri arasında yapılan “Hafızlık” yarışmasına katılan Ulus İlçesi İğneciler Köyü Bayrampaşaoğlu Mahalle Camii İmam-Hatibi Vedat Şehitoğlu birinci oldu. İlimizi Bölge yarışmasında temsil etme hakkı kazandı.

Erkek din görevlileri arasında yapılan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışmasına katılan Merkez Hatipler Köyü Hatip Mehmet Efendi Camii İmam-Hatibi Murat Aydın birinci, Ulus İlçesi Uluköy Köyü Yeni Camii İmam-Hatibi Süleyman Sırrı Coşar ikinci oldu. Birinci olan Merkez Hatipler Köyü Hatip Mehmet Efendi Camii İmam-Hatibi Murat Aydın İlimizi bölge yarışmalarında temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren görevlilere ödül olarak;

Birincilere tam altın,

İkincilere yarım altın verildi.

İl Müftüsü Abdülcelil Çakar yarışma sonunda bir konuşma yaparak yarışmaya katılan görevlilere teşekkür ederek onların yetişmesinde emeği bulunan hocalarına şükranlarını sunarak başarılarının devamını diledi.