21.06.2017

İl Müftüsü Gündüz'den Kadir Gecesi Mesajı

21 Temmuz Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Kadir gecesini idrak edeceğiz. Allah Teâlâ bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır. Kadir gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğu bizzat Yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’de ifade edilmiştir.

Bu geceyi; Günahlarımızdan tövbe ederek, namaz kılarak, Kuran okuyarak, nefis muhasebesi yaparak ve dua ederek ihya etmeliyiz.

İslam dünyası olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde çokça dua etmeli, Allah’tan yardım dilemeliyiz. Hz. Peygamber (sav) Kadir gecesinde; “Ey Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir.

Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; “Her kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur.

Kadir gecesinde bütün camilerimizde programlar icra edilecek ve merkezi camilerimiz ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık olacaktır.

Bu vesile ile başta Bartın’ımızın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ederim.