18.10.2023

Necdet ÇETİN (1991-1995)

1950 Sakarya-Geyve doğumludur. İlkokulu Özbek Köyünde bitirmiştir.10 senelik özel Arapça, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Fesahat ve Belagat öğreniminden sonra İmam-Hatip Okulunun 1. devresini dışarıdan bitirerek Lise kısmına öğrenci olarak girmiştir.

İlk görevine Bilecik İli Osmaneli İlçesi Kirgilli Camiinde Vekil İmam-Hatip olarak göreve başlamıştır. İmam-Hatip Lisesi'nde okurken Sakarya-Tepekum-Sakarya Camii İmam-Hatipliği, Yüksek İslam Enstitüsünü okurken de İstanbul-Beyoğlu İlçesi, Camii personeli kontrol memurluğu görevini yürütmüştür. 6 ay kadar Sakarya İl Murakıplığı yaptıktan sonra 1981 yılının başında Manisa İli Sargöl İlçe Müftülüğüne atanmış, 4, 5 yıl burada görev yaptıktan sonra Federal Almanya'ya din görevlisi olarak gitmiş, 4 yıl 3 ay süren bu görevinden sonra Zonguldak II Müftü yardımcılığına atanmıştır. Daha sonra Bartın İl Müftülüğüne atanan Necdet ÇETÍN, Bartın'ın son İlçe Müftüsü ilk İl Müftüsü unvanına sahiptir.

Iyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.