07.03.2019

İlçe Müftümüzün Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı

Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurdu: "Beş gece vardır ki, o gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez:

* Receb'in ilk cuma gecesi (Regaib Kandli),

* Şaban ayının 15. gecesi (Berat Kandili),

* Cuma geceleri,

* Ramazan Bayramı gecesi

* Kurban Bayramı gecesi." (Camiu's-Sağir, c. 3, s, 454)

Peygamberimiz(s.a.s)'in duaların kabul edileceği gece olarak müjdelediği, üç ayların habercisi, Yüce Rabbimizin ilahi İhsan ve manevi hediyelerinin diğer zamanlara oranla daha çok tecelli ettiği, hulusi kalp ile gönülden samimi olarak Allah'a yönelenlerin affedileceği ümidiyle müslümanlar tarafından ümitle ve heyecanla beklendiği, gönülden arzulandığı, coşku ile kutlandığı için Recep ayının ilk Cuma gecesine Regaip Kandili denilmiştir.

Âlemlerin sultanı Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) üç aylar girince şöyle dua ederdi:

اَللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَبٍ وَشَعْبَانَ وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ.

"Allah'ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır”. (Taberânî, el-Mu'cemü'l-evsat, IV, 189)

Âlimlerimiz tarafından ibadet mevsimi olarak nitelendirilen, halkımız arasında üç aylar olarak bilinen, Yüce Allah'ın rahmet, mağfiret, bağışlama ve affının mü’minler üzerine fevc fevc indiği, manevi açıdan çok bereketli olan zaman dilimine yarın kavuşmuş olacağız.

Üç aylar Yüce Rabbimizin müslümanlara bahşettiği manevi fırsat iklimidir. Bu feyizli ve bereketli zaman dilimini;

* Günahlarımıza tövbe ederek,

* Geçmişimizin muhasebesini yaparak,

* İmkanlar nispetinde oruç tutarak,

* Kur'an'ı Kerim'i okuyarak,

* Zikir ve dualarımızı çoğaltarak değerlendirmeli, Yüce Rabbimize karşı kulluk görevlerimizi gözden geçirmeli, eksikliklerimizi tespit ederek tamamlamaya gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli gönül dostlarımızın Regaip Kandilini ve üç aylarını en içten duygularımla tebrik ediyor cümlemiz hakkında ve cümle alemi İslam hakkında hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.

Selam ve Dua ile;