21.06.2017

İlçe Müftümüzün Kadir Gecesi Mesajı

21 Haziran Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gece, Kadir Gecesi'dir. Bizleri Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı böyle mübarek bir geceye kavuşturan Allah'a hamdolsun.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi'ne tahsis edilen Kadir Suresi'nde bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmektedir. Bin ay ise 80 yılı aşkın bir insan ömrüne tekabül etmektedir. Bu ise müminlere her Kadir Gecesi'nde bir ömür boyu ibadet etme hazzını ve imkanını sağladığı gibi geçen ömür sermayesini de muhasebe edip tevbe etme fırsatı vermektedir. Kur'an'ın indirildiği gecede Kur'an ile olan irtibatımızı muhasebe edip yeni kararlar alma fırsatı değerlendirilmelidir. Kalplerimizi, azalarımızı, hayatımızı Kur'an'a göre tanzim etme planlaması yapılmalıdır.

Bu gece melekler ve ruh (Cebrail) Rablerinin izniyle ineceği ve tan yeri ağarıncaya kadar esenlik dolacağı için, dualar edilmeli, İslam Aleminin kadrinin yeniden yücelmesi için Kur'an'a daha sıkı sarılınmalıdır.

Bu duygular içerisinde değerli Ulus halkımızın ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini kutlar, Ramazan Bayramı'na Kadir gecesinin esenliği ile ulaşabilmemizi Mevla'dan niyaz ederim.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN KADİR GECESİ PROGRAMLARI

İlçemizde bulunan bütün camilerde Kadir Gecesi Programı yapılacaktır.
Ayrıca Ulus Merkez Ulu Camii - Kumluca Merkez Yeni Camii, Zafer Köyü Merkez Camii ve Abdipaşa Beldesi Kalecik Köyü Şimşirli Camii'lerinde Kadir Gecesi Özel Programları Müftülük Personelimizce icra edilecektir.

Murat OKUYAR

Ulus İlçe Müftüsü