24.05.2017

Ulus İlçe Müftüsü Sn. Murat OKUYAR'ın Ramazan Ayı Mesajı

İnsanlara hidayet rehberi olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin bulunduğu, Müslümanların zekat ve fitrelerini vererek sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını zirveye taşıdıkları, tutulan oruçlar ve geceleri kılınan namazlarla geçmiş günahların bağışlandığı, kötülüklere karşı kalkan olan, insanlara sabrı öğreten, ahlakı güzelleştiren, rahmet, mağfiret ayı Ramazan ayına yeniden kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. 26 Mayıs 2017 Cuma günü akşam kılacağımız Teravih Namazı ve 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü tutacağımız ilk oruçla birlikte Ramazan iklimine başlamış olacağız.
Ramazan-ı Şerif'in Alem-i İslama hayırlar getirmesini niyaz ederim.
Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında toplumsal hayatımızı aydınlatacak bir temayı kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu yıl da "Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan Her Zaman" ramazan teması olarak belirlenmiştir. Bu itibarla; konu bütün ramazan ayı boyunca camilerimizde, Kur'an Kurslarımızda, iftar sofralarımızda vs. anlatılacak ve anlaşılmaya çalışılacaktır. Ayrıca Vaizlerimiz ve Din Gönüllülerimiz her gün öğle namazlarından önce ve teravih namazlarından önce ilçemiz merkez, belde ve köy camilerinde sohbetler yapacaklardır. Camilerimizde hanımların en uygun şartlarda ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır. Bütün camilerimizde mukabele okunacak ve okunan cüzlerle alakalı önemli mesajlar mealen cemaate aktarılacaktır. İlçemiz İmam-Hatip Lisesi Mescidinde teravih namazı hatimle kılınacak ve hanımlara özel yer tahsis edilecektir. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde Sakal-ı Şerif ziyareti ve Kur'an Ziyafeti programlarının gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı Ramazan ayı Hizmetleri talimat yazısı gereği ilçemizde teravih namazları her iki rekatta bir selam verilerek kılınacak ve uygulama birliği sağlanması için münferit uygulamalar yapılmayacaktır.
Vaazlarda,"Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman" teması işlenecek, ezandan önce vaazlar tamamlanarak vakit aşımı yapılmayacaktır.
Kandiller iftar vakti yakılacak imsak vakti söndürülecektir..

Bu duygular içerisinde Ulus İlçe Sakinlerinin ve Alem-i İslam'ın Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını diler, Mevla'dan bizleri esenlik içerisinde bayrama kavuşturmasını niyaz ederim.

Murat OKUYAR
                                                                          Ulus İlçe Müftüsü