09.05.2017

İlçe Müftümüz'ün Berat Kandili Mesajı

10 Mayıs 2017 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Şaban ayının 15. gecesi mübarek Berat Kandili'dir. Berat gecesi, günahlardan kurtuluş gecesi anlamına gelir. Bu gecenin Müslümanlarca coşkuyla kutlanma sebebi budur. Berat gecesi ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz (s.av) şöyle buyurmuştur;

"Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve "Yok mu tevbe eden, tevbesini kabul edeyim, Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim, Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!... Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbni Mace, İkame, 191)

Ramazan-ı Şerif'e hazırlık aşamasında son kandil olan Berat Kandili, günahlardan arınmak için tevbe etmenin, bağışlanma dilemenin müstesna vakitlerinden birisidir. Bu geceler, dînî ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik ve beraberlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Kur'an okuyarak, namaz kılarak, dua ve istiğfar ederek geceden istifade edilmeye çalışılmalıdır.

Bu duygular içerisinde tüm halkımızın kandillerini tebrik eder, bu vesile ile kandilin, vatanımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için huzur ve barışa vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Murat OKUYAR

İlçe Müftüsü