04.11.2022

Ömer KESKİN

Ömer Keskin, 1964 Adıyaman-Kâhta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini 1985 yılında memleketi olan Adıyaman’da tamamladı. İlk olarak Van-Muradiye-Aşağı Argıtlı köyüne tayin oldu. Kısa bir süre sonra 1985 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girmeye hak kazandı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaparak 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl Şanlıurfa-Ceylanpınar Gümüşsu Tarım İşletmesi Camii İmam-Hatibi olarak atandı. Bu arada Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kelam bilim dalı yüksek lisans programına birinci sıradan girmeye hak kazandı.

Yüksek lisans döneminde “İbni Teymiyye’de Şirk Kavramı” adlı tez üzerinde çalıştı. Yüksek lisansla beraber Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 3.Dönem Yüksek Lisans ve Doktora bölümüne de kayıt yaptırdı. Burada 30 Ay içinde Arapça ve İslam’ın Temel Kaynakları üzerine ihtisas yaptı. Yüksek Lisans ve 30 Aylık Haseki Eğitim Merkezi eğitimini beraber yürüttü. 13 Mayıs 1993 tarihinde söz konusu eğitim merkezini bölüm ikincisi olarak bitirerek, 1993 yılında Trabzon-Köprübaşı İlçe Müftülüğüne atandı. 5 yıl burada çalıştı.

1998 Yılında Yozgat İli Sarıkaya İlçesi Müftülüğüne atandı. Burada da yaklaşık 9,5 yıl başarılı bir hizmet yürüttü. Bu hizmetlerinden dolayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezince iki kez teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. 2007 yılında ise Amasya ili Suluova ilçesi müftülüğüne atandı. Dört yıl bu görevi yürüttükten sonra sırasıyla, 2011-2014 yıllarında Çaycuma İlçe Müftülüğü, 2014-2019 yıllarında Gaziantep Şehitkamil İlçe Müftülüğü, 2019-2022 yıllarında Van İl Müftülüğü görevlerini yürüten Müftü Keskin, 22 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Bartın İl Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Orta derecede İngilizce ve iyi derecede Arapça bilen Müftü Ömer Keskin, evli ve üç çocuk babasıdır.